De leukste pretparken om deze zomer te bezoeken

Met de zomer voor de deur is het weer tijd om naar buiten te gaan en leuke activiteiten te ondernemen. Een geweldige manier om van de zon te genieten is door een bezoek te brengen aan een pretpark. Nederland heeft veel fantastische pretparken te bieden voor jong en oud.

Of je nu houdt van snelle achtbanen, spannende waterglijbanen of entertainende shows, er is voor ieder wat wils. Om je te helpen de perfecte zomerpret te vinden, zetten we hier de leukste pretparken op een rij die je deze zomer moet bezoeken.

Lees snel verder voor onze tips voor de beste pretparkbeleving!

De Efteling

De Efteling is het grootste attractiepark van Nederland en heeft voor elke leeftijd wat te bieden. Het sprookjesachtige pretpark staat bekend om de prachtige themagebieden, shows en uitgebreide horeca.

De Efteling heeft iconische achtbanen zoals de Python, de Baron en de nieuwe, zeer snelle achtbaan Max & Moritz. Ook waterliefhebbers komen aan hun trekken in het Natuurpark met onder andere de Piraña. Voor de kleintjes zijn er talloze sprookjes en leuke attracties zoals Carnaval Festival en Droomvlucht.

Een bezoek aan de Efteling is altijd een fantastische dag uit!

Walibi Holland

Walibi Holland in Biddinghuizen staat garant voor pure pretparksensaties. Met maar liefst 7 spectaculaire achtbanen is dit dé plek voor echte thrillseekers.

Waag een ritje in de 40 meter hoge Goliath met een topsnelheid van maar liefst 115 km/u. Of test je durf in de immense rollercoaster Untamed met meerdere inversies. Voor de waaghalzen is er ook nog de spannende achtbaan Lost Gravity.

Ook jongere bezoekers kunnen volop genieten in W.A.B. Plaza met vele leuke attracties op kindermaat.

Toverland

Het Limburgse pretpark Toverland neemt je mee naar zes betoverende themagebieden. Van het magische Ithaka tot het wilde wildwesten in het gebied Avalon.

Beleef spannende achtbanen zoals de boomerang coaster Fenix en de familieachtbaan Merlin’s Quest. Of ga de strijd aan in de sensationele waterbattles in het gebied Merlinia.

Met meer dan 35 attracties en shows is er meer dan genoeg te beleven in Toverland voor jong en oud!

Pretpark Highlight attracties Themagebieden Geschikt voor
De Efteling Python, Baron, Max & Moritz achtbanen. Piraña waterbaan. Sprookjesbos, Ruigrijk, Reizenrijk Alle leeftijden
Walibi Holland Goliath, Untamed, Lost Gravity achtbanen W.A.B. Plaza, Speed Zone, Exotic Thrillseekers, gezinnen
Toverland Fenix, Merlin’s Quest achtbanen. Waterbattles. Ithaka, Merlinia, Avalon Gezinnen met kinderen

Veelgestelde vragen

Kunnen kleine kinderen ook naar deze pretparken?

Absoluut! De genoemde pretparken hebben allemaal speciale gebieden en attracties voor kleine kinderen. Zo kunnen ook zij optimaal genieten van een leuk pretparkbezoek.

Zijn de wachttijden erg lang?

Dat valt mee, doordat de drukte goed gespreid wordt. Door een dagje door te brengen kun je de meeste grote attracties wel een keertje doen. Koop wel een snelwandel-ticket om wachtrijen te skippen.

Kan ik eten meenemen?

Ja, eigen eten en drinken meenemen is toegestaan. Wel geldt vaak een verbod op alcohol en glaswerk vanwege veiligheid.

Zijn honden toegestaan?

Nee, honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in de Nederlandse pretparken.

Tot slot

De Nederlandse pretparken zorgen deze zomer weer voor magnetische pret voor jong en oud. Of je nu van sprookjes, attracties of shows houdt, er is voor ieder wat wils. Bezoek dus snel een van deze prachtige parken voor een onvergetelijke zomerdag!

Door